LEDIGA TJÄNSTER

.

Vårdcentralen Kusten söker
PTP-psykolog

Vårdcentralen Kusten har verksamhet i västra delen av Kungälvs kommun; Ytterby, Kärna och Marstrand, med drygt 18 000 listade patienter. Vi är en privat vårdcentral inom Praktikertjänst AB. Läs mer om vår verksamhet här på vår hemsida!

Vårdcentralen Kusten har en välfungerande psykologverksamhet med fyra leg psykologer, som arbetar med primärvårdsuppdraget bedömning och behandling av lindrig till måttlig psykisk ohälsa. Vanliga problemställningar är depression, ångesttillstånd, stressrelaterad ohälsa, sömnproblem, kronisk smärta och andra tillstånd där beteendeförändring är av vikt. Vi arbetar utifrån stegvis vård, vilket innebär att vi erbjuder vårdcentralens patienter psykologisk rådgivning/konsultation, föreläsningar, gruppbehandling, internetbaserad kbt-behandling, samt korttidsterapi med inriktning KBT och IPT. Arbetet sker i nära samarbete med övriga yrkeskategorier inom verksamheten, där vi t ex bedriver multimodal behandling för långvarig smärta och utmattningssyndrom. Vi har regelbunden handledning externt och internt. Vi har även regelbundna möten med psykosociala team från andra vårdcentraler i vårt område, för samverkan och kunskapsutbyte.

ARBETSUPPGIFTER

Som PTP-psykolog på Vårdcentralen Kusten erbjuds du en spännande och varierande tjänst inom vår psykologverksamhet. Du kommer under handledning i huvudsak att arbeta med psykologisk bedömning och korttidsterapier med vårdcentralens patienter, men även delta i våra gruppinsatser, lära dig att bedriva kbt via internet, samt utveckla dina kunskaper och färdigheter i psykologisk konsultation. Samarbete med andra yrkeskategorier och samverkan med vårdgrannar är en viktig del av tjänsten.

KVALIFIKATIONER

Psykologexamen. Meriterande är om erfarenhet finns av arbete inom primärvården, samt grundläggande psykoterapiutbildning med inriktning mot kbt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 INFORMATION 

Tillträdesdatum: 2020-09-01
Anställningens omfattning: Heltid
Visstidsanställning under ett år
Sista ansökningsdag: 2020-04-12

Sänd din ansökan till:
karin.angantyr@ptj.se

För mer information om tjänsten kontakta:
Leg psykolog Karin Angantyr
Tfn: 0705-416681

Välkommen med din ansökan!

Vårdcentralen Kusten söker
Leg Psykolog för barn och ungas psykiska hälsa till Familjehuset Klippan

Vårdcentralen Kusten har verksamhet i västra delen av Kungälvs kommun; Ytterby, Kärna och Marstrand. Vi är en privat vårdcentral inom Praktikertjänst AB.

Legitimerad psykolog sökes med placering inom Familjehuset Klippan, en mottagning med inriktning mot barn och ungas psykiska hälsa. Familjehuset Klippan är en öppen mottagning, inom primärvården, med särskilt uppdrag att ta hand om barn och unga i åldrarna 6-18 år med psykisk ohälsa.

Verksamheten består av psykologer och socionomer samt vid behov extra resurser på vårdcentralen såsom arbetsterapeut, sjukgymnast och läkare. Huvudinriktningen är korta behandlingsinterventioner, enskilt eller i grupp. Syftet är att stärka upp vården för barn och unga med lindrig psykisk ohälsa samt att genom konsultation och handledning vara ett stöd för vårdcentralen i närområdet.

Vi har ett integrerat arbetssätt tillsammans med Kungälvs kommun. Familjehuset Klippan är ett samarbete mellan Vårdcentralen Kusten, Västra Götalandsregionen och Kungälvs kommun.

ARBETSUPPGIFTER

Ge råd och stöd samt bedömning och behandling av barn och unga 6-18 år med lindrig psykisk ohälsa. Arbetet kommer att ske i samverkan mellan socialtjänst, elevhälsa samt vårdgrannar.

KVALIFIKATIONER

Du är legitimerad psykolog/nyutexaminerad psykolog med kompetens och erfarenhet eller intresse av att arbeta med barn och unga i åldern 6-18 år. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

INFORMATION 

Tillträdesdatum: Snarast
Sysselsättningsgrad: 100%
Sista ansökningsdag: 2020-04-16

Ansökan skickas till:
maria.olinder@ptj.se

För mer information om tjänsten, kontakta:
Verksamhetschef Agneta Hamilton
Tfn 0707-980302
Leg psykolog Maria Olinder
Tfn 070-8790573

Välkommen med din ansökan!