LEDIGA TJÄNSTER

.

Vårdcentralen Kusten söker
Leg psykolog, vikariat

Vårdcentralen Kusten är en privat vårdcentral inom Praktikertjänst AB och bedriver primärvård på uppdrag av Västra Götalandsregionen. Vårdcentralen är modern och fräsch samt är belägen i Ytterby, precis intill Ytterby station. Hit tar du dig på en dryg kvart med kollektivtrafik från såväl Göteborg central som Kungälv centrum. Vi har också en filial på Marstrand som bemannas av sjuksköterska och läkare. Idag är drygt 19 400 personer listade hos oss.

Vi är en stor vårdcentral med flera angränsande mottagningar så som Rehabmottagning Kusten, vår UPH-mottagning Familjehuset Klippan, BVC och Familjecentralen Fyren.

Vi vill bedriva en primärvård i framkant och ser mycket positivt på om du har intresse för vårdens digitalisering och nya arbetssätt. I kombination med traditionell mottagningsverksamhet har vi även en egen digital tjänst; Mitt PTJ vilket ger oss möjlighet att chatta med våra patienter samt att erbjuda videobesök. Vi bemannar chatten varje dag med framförallt sjuksköterska och läkare, men har även möjlighet att konsultera våra övriga professioner som vi har på vårdcentralen och rehab.

Ytterligare information om oss finner du här på vår hemsida! 

Vårdcentralen Kusten har en välfungerande psykologverksamhet med tre legitimerade psykologer som arbetar utifrån primärvårdens uppdrag att bedöma och behandla lindrig till måttlig psykisk ohälsa. Vi har hög tillgänglighet till förstabedömning av psykolog och i regel har vi möjlighet att kontakta patienten samma dag som de söker till oss för rådgivning och uppstart av behandling.

Vanliga problemställningar som vi möter i vårt kliniska arbete är depression, ångesttillstånd, stressrelaterad ohälsa, sömnproblem och kronisk smärta. Vi arbetar utifrån stegvis vård, vilket innebär att anpassa behandlingens intensitet efter patientens behov av vård. Patienter som inte blir hjälpta av en viss insats eller behandling har alltid möjlighet att få mer omfattande insatser.

Vi har möjlighet att erbjuda vårdcentralens patienter en stor variation av insatser och behandling så som bedömning, rådgivning, föreläsningar, gruppbehandling, IKBT samt korttidsterapi med inriktning KBT. Arbetet sker i nära samarbete med övriga yrkeskategorier inom verksamheten, där vi t ex bedriver multimodal behandling för långvarig smärta och utmattningssyndrom. Just nu deltar vi även i en forskningsstudie om existentiella samtal för äldre, tillsammans med Göteborgs Universitet och Karlstads Universitet. Se: https://www.gu.se/forskning/samtal-om-aldrande-i-primarvard

Vi har regelbunden handledning externt och internt. Medvetenhet finns om att vi är varandras arbetsmiljö och att det är viktigt att ta hand om och stötta varandra i det dagliga arbetet. Vi har roligt tillsammans! Vi har även regelbundna möten med psykosociala team från andra vårdcentraler i vårt område, för samverkan och kunskapsutbyte. 

Om Praktikertjänst
Praktikertjänst har utvecklat Vårdsverige i 60 år och är Sveriges största vårdgivare inom privat tandvård och hälso- och sjukvård. Affärsmodellen är unik med 1 300 delägare som är både verksamhetsansvariga och anställda på mottagningar runt om i landet. Delägarna är tandläkare, läkare, tandtekniker, tandhygienister, sjukgymnaster/fysioterapeuter, psykoanalytiker/terapeuter, psykologer, kiropraktorer, sjuksköterskor, barnmorskor, logopeder och dietister. Omsättningen uppgår till cirka 8,5 miljarder kronor och antalet medarbetare är drygt 7 100.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet som psykolog på Vårdcentralen Kusten innebär en spännande och varierande tjänst inom primärvårdens breda uppdrag. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer innebära:
– Korta bedömningar utifrån FACT.
– Individuella korttidsterapier med KBT-inriktning.
– Bedriva gruppbehandlingar. De gruppbehandlingar vi erbjuder våra patienter är Unified Protocol, stresshantering, smärthantering och multimodal gruppbehandling vid utmattningssyndrom.
-Samarbete med våra andra yrkeskategorier och samverkan med vårdgrannar är en viktig del av tjänsten.

KVALIFIKATIONER
Legitimerad psykolog. Meriterande är om erfarenhet finns av arbete inom primärvården, samt grundläggande psykoterapiutbildning med inriktning mot KBT. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Tillträde: Snarast, kan diskuteras
Anställningens omfattning: 100%. Visstidsanställning under 8 månader med eventuell möjlighet till förlängning. 
Sista ansökningsdag: 2023-10-25

För mer information om tjänsten, kontakta:
Leg psykolog Anders Granthon,  anders.granthon@ptj.se

Sänd din ansökan till: anders.granthon@ptj.se